Духовне читання

Категорії розділу

Дитяча сторінка [1]
Тема дня [33]
Новини парафії [11]

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша візитка

Код візитки

НАШЕ ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 96

Прогноз погоди

Головна » 2013 » Січень » 6 » Свято Різдва Христового
23:16
Свято Різдва Христового

Коли Господь Бог вигнав за гріх наших предків Адама і Єву з раю, Він пообіцяв з великого Свого милосердя Спасителя і цю обіцянку неодноразово повторював. Усі пророцтва про появу на світ Сина Божого збулися, навіть те, що народиться Він у Віфлеємі.

Сталося це під час всенародного перепису, оголошеного імператором Августом по всій Римській імперії. Кожен мав піти до того міста, звідки походили його предки і там записатися. А оскільки Діва Марія і старець Йосиф були з роду Давидового, то були змушені були здійснити тривалу подорож (не зважаючи на те, що Марія невдовзі мала народити Дитину) з Назарету, де вони мешкали, до Віфлеєму, міста Давидового. Коли святі Марія і Йосиф прибули до Віфлеєму, він був настільки переповнений народом, що їм не знайшлося місця для ночівлі в жодному готелі, жодній хаті, і лише в убогій печері, куди пастухи зганяли на ніч худобу, вдалося знайти притулок.

Саме тут сталося превелике диво – народився Спаситель світу. Пресвята Діва сповила його і поклала в ясла, куди клали корм для годівлі овець.

Першими привітали Іісуса пастухи, яким з’явився Ангел і сповістив про народження Спасителя, сказавши, що лежить Він сповитий в яслах. Побачивши Дитя, пішли вони і рознесли звістку, славлячи Бога, про те, що чули і бачили, що їм було сповіщено.

Перед самим народженням Христа, над печерою, де Він мав народитися, засяяла яскрава зірка, сповістивши світи велику радість. Саме вона вказала шлях трьом мудрецям зі Сходу, які прийшли привітати Новонародженого, і принесли йому щедрі дарунки.

На небі зірка
Ясна засяла
І ясним світом сіяє.
Хвиля спасіння
Нам завітала.
Там Діва Бога рождає.

Ці слова достеменно точно передають усю сутність Різдва і приходу на землю Спасителя, який прийшов у грішний світ щоб спасти людство і дати надію на вічне життя.

Народження Твоє, Христе Боже наш, увесь світ осяяло світлом розуму, бо на ньому ті, що звіздам кланялися, звіздою навчалися поклонятися Тобі, Сонцю Правди, і визнавати Тебе, що Ти є Схід з неба. Господи, слава Тобі!  ‑ співає Церква на свято Різдва.

Усі ми, творці цього сайту: протоієрей Павло Мельник настоятель Михайлівської церкви села Біличі, Олександр Януш, головний адміністратор, парафіяни, вітаємо вас, наші шановні відвідувачі, з Різдвом Христовим. Мир Вам усім на многії і благії літа, щирої і міцної віри в Бога і спасіння, щастя, здоров’я, мужності і терпіння.

Категорія: Тема дня | Переглядів: 638 | Додав: Lexandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наші партнери

res.160011.0.1376b8cb285f4fe2ea8361c3cfaa9348.1874466166