Духовне читання

Категорії розділу

Дитяча сторінка [1]
Тема дня [33]
Новини парафії [11]

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша візитка

Код візитки

НАШЕ ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 96

Прогноз погоди

Головна » Тема дня

Вербна неділя – це світле двонадесяте церковне свято. У цей день відзначається Вхід Господній до Єрусалиму.Згідно з Євангелієм, Ісус Христос прямував з Віфанії, де Він вчинив чудесне воскресіння Лазаря, до Єрусалиму. Жителі, які зібралися звідусіль і дізналися про воскресіння Лазаря, вийшовши назустріч, вітали Ісуса Христа, який в’їжджав у місто на віслюку. Багато хто скидав із себе верхній одяг і стелив по дорозі; інші зрізали пальмові гілки, несли їх в руках і кидали на дорогу. І всі від радості промовляли: «Осанна Сину Давидовому! Благословенний Цар, Ізраїлів, що йде в ім’я Господнє! Осанна в вишніх!»

Сьогодні день, сьогодні празник:
Іісус прийшов в Єрусалим.
І ми кричим: «Осанна в вишніх!»,
А завтра ми Його казним.
«Осанна в вишніх», - ми говорим,
«Осанна!» - радісно співа.
Благословен гряди в Сіоні,
А свідок Сам тому Христос.
Прийшов до гроба затворенна,
Із смерті Лазаря воззвав.
Вдихнув у нього живу душу,
Любов до людства показав.
Ідіть і Бога прославляйте,
Прийшов Месія – Цар царів.
«Благословен, - всі оглашайте, -
ой, що був раньше всіх віків.»

Категорія: Тема дня | Переглядів: 771 | Додав: Lexandr | Дата: 27.04.2013 | Коментарі (0)

Лазарева субота – субота перед Вербною неділею. У цей день згадується православною Церквою чудо воскресіння Христом праведного Лазаря…

…Коли підійшли до гробу (могили) Лазаря – а це була печера, і вхід у неї було завалено каменем, – Ісус Христос сказав: "Візьміть камінь".

Марфа сказала Йому: "Господи! Вже смердить (тобто тіло розкладається), бо чотири дні, як він у гробі". Ісус говорить їй: "Чи не сказав Я тобі, що, коли будеш вірувати, побачиш славу Божу?" Камінь було відвалено.

Тоді Ісус звів очі до неба і сказав Богу Отцю Своєму: "Отче! Хвалу Тобі воздаю, що ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 755 | Додав: Lexandr | Дата: 26.04.2013 | Коментарі (0)

Пресвята Діва, після введення Її в Єрусалимський храм, залишалася в храмі під опікою священнослужителів і проводила час за молитвами, читанням Святого Письма і рукоділлям. З переказів відомо, як Святій Дівчині виповнилося 15 років, коли за іудейськими звичаями дівчата виходили заміж, первосвященики оголосили їй, що вона вже не може лишатися в храмі і має обрати собі чоловіка. Пресвята Діва відповіла їм, що будучи посвячена Своїми батьками Богу, вона бажає назавжди залишатися дівою. Тоді священики вирішили заручити Марію з благочестивим старцем, з роду Давида на ймення Іосиф, який мав охороняти Її і бути тільки мнимим чоловіком. У Назареті, в домі праведного Іосифа, Пресвята Діва не міняла свого способу життя; Вона увесь свій час проводила в молитві, займалась рукоділлям і читала святі книги. Для Неї дім Іосифа був як храм молитовний, з якого вона нікуди не виходила і ні з ким не розмовляла, лише з дочками Іосифа.

У Галілейське місто Назарет, у дім Іосифа до святої Діви Марії шостого місяця по зачаттю Іоанна Хрестителя був посланий Архангел Гавриїл. Ввійшовши до Діви Марії, він промовив: «Радій, благодатная, Господь з Тобою! Ти благословенна між жонами!» Вона ж стривожилась цим словом і почала роздумувати, що б означало це привітання. Ангел промовив до неї: «Не бійся, Маріє,   бо в Бога благодать ти знайшла! І ось ти в утробі зачнеш, і Сина народиш, і даси йому ймення Іісус. Він же буде Великий, і Сином, Всевишнього званий, і Господь Бог дасть йому престол батька Давида. І повік царюватиме він у домі Якова і царюванню його не буде кінця». А Марія озвалась до Ангела: «Як же станеться це, коли мужа не знаю?..» І Анге ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 1132 | Додав: Lexandr | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Великий пістСлава Іісусу Христу. Возлюбленні во Христі браття і сестри.

Вітаю Вас з початком Великого посту. Це найголовніший і найсуворіший піст, що триває сім тижнів і встановлений в пам’ять сорокаденного перебування Господа нашого Іісуса Христа в пустелі, де він постом і молитвою подолав усі ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 705 | Додав: Lexandr | Дата: 18.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наші партнери

res.160011.0.1376b8cb285f4fe2ea8361c3cfaa9348.1874466166