Духовне читання

Категорії розділу

Дитяча сторінка [1]
Тема дня [33]
Новини парафії [11]

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша візитка

Код візитки

НАШЕ ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 96

Прогноз погоди

Головна » Архів матеріалів

15 лютого православна церква святкує Стрітення Господнє .

У цей день, Пресвята Діва Марія разом з Йосипом Обручником принесли Богонемовля Іісуса до Єрусалимського Храму, бо за Законом Мойсея кожне перворідне немовля чоловічої статі мало бути посвячене Богу.

Саме в цей час до Храму прийшов праведний старець Симеон, якому було відкрито Святим Духом не бачити смерті, поки не побачить Спасителя Світу.

Старець віддав Хвалу Богові і, взявши Іісуса на руки промовив: : "Нині відпускаєш раба Твого, Владико за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло на просвітлення язичників і славу народу Твого, Ізраїля".

Йосиф і Матір Божа дивувалися Симеоновим словам. Симеон благословив їх і, звернувшись до Божої Матері, провістив їй про Немовля: "Ось лежить Цей на падіння і на піднесення багатьох в Ізраїлі і на знак сперечання, – і Тобі Самій душу пройме меч"; це означало, що Вона Сама переживе велике горе за Сина Свого, коли Він страждатиме.

Тут же, у храмі, була благочестива вдова Анна-пророчиця, вісімдесяти чотирьох років, яка служила Богу постом і молитвою день і ніч. І вона впізнала Спасителя і, підійшовши, славила Господа і говорила про Нього усім у Єрусалимі, хто очікував пришестя на землю Христа Спасителя.

Праведний Симеон називається Богоприїмцем, бо він прийняв на свої руки Бога Спасителя.

Тропар свята

Радуйся, Благодатна Богородице Діво, бо з Тебе засяяло Сонце правди – Христос Бог наш, що просвічує тих, що в темряві. Веселися і ти, старче праведний, що прийняв у обійми Визволителя душ наших, Який дарує нам воскресіння. ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 788 | Додав: Lexandr | Дата: 16.02.2014 | Коментарі (0)

Обрізання – це священнодійство старозавітної церкви, що було прообразом християнського Таїнства святого Хрещення, яке відбувалось у іудеїв над восьмиденним народженим хлопчиком.

Бог у своєму заповіті Авраамові говорить: «А кожен чоловічої статі восьмиденний у вас буде обрізаний у всіх ваших поколіннях, як народжений дому, так і куплений за срібло з-поміж чужоплемінних, що він не з потомства твого» (Бут. 17:12).

Іісус Христос, який по плоті був з роду Авраама, був також обрізаний в цей день, восьмий від народження Свого і названий Іісусом – тим ім’ям, яке було предвіщено Пресвятій Діві Марії Архангелом Гавриїлом: «І ось ти в утробі зачнеш і Сина породиш і даси Йому ймення Іісус» (Лук. 1:31).

У цей день святкується і найменування Господнє. В Євангелії від Луки сказано: «Коли ж виповнилось вісім днів, щоб обрізати Його, то Іісусом назвали Його, як був Ангел назвав, перше ніж Він в утробі зачався» (Лук. 2:2).

Ім’я Іісус є скарбниця і запорука нашого спасіння і поклоніння. Про величність цього імені провіщали пророки, кажучи, що «спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів» (Матв. 1:21).

Перед вознесінням на небо Сам Господь сказав Своїм учням, що хто вірує, то супроводити будуть його ознаки такі: «У Ім’я Моє демонів буде вигонити, говоритимуть мовами новими, братимуть змій; а коли смертодійне що вип’ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих – і добре їм буде!» (Марк. 16:17).

Ім’ям Іісуса апостоли оздоровлювали, зцілювали людей. Ім’я Іісуса вище всякого імені. Свято обрізання і найменування Господнє святкується один день. Служба Божа в цей день відбувається на честь цієї події в пам’ять св. Василія Великого.

Василій В ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 857 | Додав: Lexandr | Дата: 26.01.2014 | Коментарі (0)

Коли Іісусові виповнилось тридцять років і коли настав час вийти йому до людей зі своєю наукою, Він із Галілеї прийшов на річку Йордан до Іоанна Хрестителя, щоб охреститися він нього.

Наступного дня Іоанн бачить Ісуса, що до нього йде, та й каже: «Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере! Це той, що про Нього казав я: «За мною йде Муж, що передо мною Він був, бо був перше, ніж я. І не знав я Його; та для того прийшов я, хрестивши водою, щоб Ізраїлеві Він з'явився». І свідчив Іоанн, промовляючи: «Бачив і Духа, що сходив, як голуб, із неба, та зостався на Ньому. І не знав я його, але Той, Хто хрестити водою послав мене, мені оповів: «Над Ким Духа побачиш, що сходить і остається на Ньому, — це Той, Хто хреститься Духом Святим». І я бачив, і засвідчив, що Він Божий Син!» (Іоанн. І, 29 39).

І, охрестившись, Іісус зараз вийшов з води. І ось небо розкрилось, і побачив Іоанн Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього. І ось голос почувся із неба: Це Син Мій Улюблений, що його Я вподобав!» (Матв. III, 16—17). Ця подія показує, що Бог єдиний у трьох Особах.

Празник у 6 день січня називається празником Хрещення Господа і Богоявлення. Бо при Хрещенні Христа Спасителя було з'явлення Пресвятої Тройці, а також особливо урочисте з'явлецня Божества Спасителя, який всенародно розпочав Своє відкрите служіння в ім'я визволення світу. Божество спасителя явлено було при хрещенні Його і народу, і Хрестителю.

За словами св. Амвросія Медіоланського, день Хрещення Господа названий Богоявленням тому, що в цей день Господь Явився не лише для того, аби Його побачили, а й,для спасіння людей. Св. Золотоуст говорить, що не той день, в який народивсь Спаситель, має бути названий Богоявленням, але ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 756 | Додав: Lexandr | Дата: 19.01.2014 | Коментарі (0)

Шановний отець Павло!

Щиросердечно вітаємо Вас з Днем Ангела! Нехай цей день буде для Вас дійсно радісним, святковим, наповнений Божою ласкою і теплом. Нехай Ваш Ангел Вас оберігає на всякий час, хоронить від усього злого і допомагає у добрих ділах.

В день ангела Павла ми з Вами радієм
І сердечно бажаєм, щоб збулись Ваші мрії.
Щоб щастя пливло із роси і води,
Щоб жити у світі й не знати біди!
Щоб Ваше здоров’я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить,
Убереже Вас від біди повсюди,
Нехай несе Вам радість кожна мить,
І благодать Господня з Вами буде.

Парафіяни, братство, сестринство, хор Михайлівського храму; учні і вчителі Недільної школи.

Категорія: Новини парафії | Переглядів: 1084 | Додав: Lexandr | Дата: 12.07.2013 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 11 12 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наші партнери

res.160011.0.1376b8cb285f4fe2ea8361c3cfaa9348.1874466166