Духовне читання

Категорії розділу

Дитяча сторінка [1]
Тема дня [33]
Новини парафії [11]

Форма входу

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наша візитка

Код візитки

НАШЕ ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 96

Прогноз погоди

Головна » Тема дня

Батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Анна, будучи бездітними, сумували й не раз, гірко плачучи, молили Бога, щоб Він дав їм дитя, і при цьому склали обіцянку, що віддадуть те дитя до Єрусалимського храму на служіння Богові. Тож зглянувся Господь над горем праведників, дав їм доньку, і назвали її Марією. Не встигли батьки натішитися своєю дитиною, як минуло дівчинці три роки і треба було виконати дану Богові обіцянку  ‑ відвести Її до храму Єрусалимського.

Урочистим і гарним був той похід. Іоаким і Анна скликали в Назарет своїх родичів, запросили багато дівчат. Одягненні в найкраще вбрання, із свічками в руках, дорослі дівчата поволі йшли попереду та співали побожні пісні. За ними йшла трирічна дівчинка Марія, а за Нею вже батьки, родичі та багато людей. Первосвященику Захарію було дано знати від Духа Святого, що до храму має прийти майбутня Матір Божа, і він разом зі священиками в пишному вбранні вже чекав Діву на парапеті, до якої вели п’ятнадцять сходинок. На першу сходинку батьки поставили маленьку Марію, а далі Вона пішла вже сама прямо до первосвященика Захарія. Архієрей взяв Богообразну Откровицю за руку і, натхненний від Духа Святого, провів Її до найголовнішої частини храму, в так зване Святеє Святих, куди в стародавні часи вносивсь з духовною веселістю Кивот Божий. Туди, по за ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 724 | Додав: Lexandr | Дата: 10.12.2012 | Коментарі (0)

Небесних сил архістратиги, завжди молимо вас ми, недостойні, щоб вашими молитвами охороняли й покровою вашої небесної слави захищали ви нас, що з любов’ю припадаємо до вас і взиваємо: від напастей спасайте нас, як старшини небесних сил.

21 листопада Православна церква святкує День Архістратига Михаїла, який охороняє Церкву і прославляє Бога і всі сили небесні. Цей день є найголовнішим із свят на честь святих Ангелів. За переказами архістратиг Михаїл зібрав військо благочестивих ангелів і вчинив війну злому змієві з його військом. Ось так було скинуто додолу сатану і всі темні сили.

У цей день парафіяни Свято-Михайлівського храму с.Біличі відзначали престольне свято. На святкове богослужіння прибули: Благочинний і священики з інших парафій.

Усіх прихожан привітали вихованці Недільної школи:

... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 844 | Додав: Lexandr | Дата: 23.11.2012 | Коментарі (0)

За царювання Льва VІ Філософа (886-911), у 910 році, під час вторгнення сарацин до Грецької імперії, св. Андрій Юродивий та його учень Єпіфаній, перебуваючи першого жовтня (за старим стилем, 14 – за новим) в Константинопольському храмі, де зберігалася риза Богородиці, під час всенощного недільного співу побачили в повітрі чудесне з’явлення Пресвятої Діви Богородиці в оточенні пророків, Апостолів і Ангелів. Вся осяяна сонячним світлом, Вона молилася за грішників і покривала християн чесним своїм омофором. Побачивши це з’явлення, Андрій запитав свого учня Єпіфанія: «Бачиш брате, царицю і Богиню всіх, яка молилася за весь світ?» ‑ «Бачу, святий отче, і жахаюсь», ‑ відповів йому Єпіфаній. З’явлення було прославлене спочатку тими, що молились в храмі, а згодом в усьому Константинополі.

Мешканці Константинополя почувши про це явлення, зраділи, що Бог молитвами Заступниці визволить всіх від біди, яку заподіяли їм вороги, що вдерлися в їхню імперію. І справді, невдовзі після з’явлення ворогів Церкви було переможено.

Прославляючи свою небесну Заступницю, Церква співає: «Сьогодні ми, православні люди, радісно святкуємо, осяяні Твоїм, Божа Мати, явленням і, здіймаючи очі до Твого пречистого образу, уклінно просимо: покрий нас чесною Твоєю покровою й визволи нас від усякого зла, благаючи Сина Твого, Христа, Бога нашого, щоб спас душі наші».

... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 1260 | Додав: Lexandr | Дата: 13.10.2012 | Коментарі (0)

Возджвиження Хреста Господнього – велике християнське свято. Воно відзначається в память знайдення Чесного і Животворящого Древа Хреста Господнього рівноапостольною царицею Єленою. Святкується 14 (27) вересня. У Православній Церкві – це двонадесяте свято. Це єдине свято, що одержало початок одночасно із самою подією, якій воно присвячене. Перше Воздвиження відсвятковане в Єрусалимській Церкві на початку IV ст. при самому знаходженні хреста. Джерела називають різні дати цієї події – 313, 326. Найбільш достовірним є свідчення Олександрійської хроніки VI ст., що відносить його до 14 вересня 320 р.. За переказом, цариця Єлена, мати імператора Костянтина Великого, у 325 р. відправилася в Єрусалим з метою відшукати хрест, на якому був розп'ятий Господь, і місце поховання Христа. У результаті розкопок на місці храму Венери було знайдено три хрести. Для того, щоб довідатися, на якому з них був розп'ятий Господь, хрести ... Читати далі »

Категорія: Тема дня | Переглядів: 771 | Додав: Lexandr | Дата: 27.09.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наші партнери

res.160011.0.1376b8cb285f4fe2ea8361c3cfaa9348.1874466166